vineri, mai 23, 2008

Afacerea Yahoo-Google ar putea fi demarată în curând

Google respectă dorinţa companiei Yahoo de a rămâne independentă, dar crede că există o posibilitate prin care să structureze o afacere de publicitate, care va proteja autonomia companiei şi nu va încălca legile antitrust.

Într-un efort în competiţia cu Google, Microsoft a făcut o ofertă companiei Yahoo acum ceva timp, ofertă ce a fost respinsă de Yahoo.
Microsoft a retras oferta atunci, dar acum doreşte să aibă măcar o parte din Yahoo.
Google a spus că o alianţă Microsoft-Yahoo ar reprezenta un detriment pentru deschiderea Internetului şi libertatea de care dispun acum utilizatorii. Google s-a aliat cu Yahoo pentru a face un test de advertising online ce va dura 2 săptămâni.
Despre această afacere Microsoft a spus că este anti-competitivă.
În cazul în care s-ar face o alianţă între Microsoft şi Yahoo libertatea utilizatorilor Internetului ar putea fi restrânsă, de exemplu mesageria instantă sau alte servicii asemănătoare nu vor mai fi.
"Suntem foarte îngrijoraţi de efectele ce le va avea o alianţă Microsoft-Yahoo, ce ar închide multe servicii utile şi importante, ca de exemplu mesageria instantă,"a spus Larry Page, co-fondator Google.
E naspa treaba, daca se face alianta Microsoft-Yahoo, zboara mess-ul ceea ce e grav... chiar dak e freeware nu cred ca Yahoo ar risca sa inchida messengerul... mult prea popular... sa speram sa nu se intample :-ss

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu